.:[o_O]:.

By: Siput Sedut atau scorchys

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 29-Apr-2008 07:00 Email | Share | | Bookmark
pindah pindah pindahhhh.... lalallalal

hoh... aku dah pindah dah, aku sekarang berada di www.scorchys.wordpress.com dan http://scorchys.fotopages.com
sekian terima kasihh...


Saturday, 29-Sep-2007 15:27 Email | Share | | Bookmark
[SOLD] D50 kit + SB600 + Tamron AF 70-300mm

Semua item dah selamat ditukar milikk...

Dalam bersemangat nak megupdate fotopages ni.. sesuatu menimpa diri ini.. mungkin ujian dari Nya... maybe lepas ni makin susah aku nak update fotopages ni... Takpe lahh kayuh pelan pelan..
hehhehe... sadis pulokk...

soo.. straight foward teruss... aku nak jual half dari bebarang fotografi aku..

itemnye :

1)
Equipment Type: Camera Body + Kits
Equipment Brand: Nikon
Equipment Model: D50
Price (RM): RM2000
Date of Bought: setahun lebih
Warranty : nil
Condition : 9/10
Description: FOC : UV Filter, Jenova Bag, 2GB SD Kingston

2)
Equipment Type: Lens
Equipment Model: Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 Tele-Micro[1:2]
Price (RM): RM260 nego
Date of Bought: bulan 3 07
Warranty : nil
Condition : 8/10
Description: FOC : UV Filter
aku kasi condition 8/10 pasal aku org yg ke 3 beli..
utk belajar pakai tele lens ni bagus ma...

up gambar lens pulakkkkk






3)
Equipment Type: Flash unit
Equipment Brand: Nikon
Equipment Model: SB600
Price (RM): RM700 nego
Date of Bought:5/5/07
Warranty : lama lagi mau abis heheh
Condition : 9/10
Description: FOC: Diffuser << ngam ngam muat

aku up gambar hasil dari lens Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 Tele-Micro[1:2]









up gambar semua sekali item


YM aku : scorchys
Contact No : 012-2243801 (wan)
Email : scorchys@yahoo.com
atau PM je kat sini..

mintak jasa baik kengkawan semuaa... hehhehe.. duit hasil dari jualan ini akan ku gunakan sebaik mungkin...


Monday, 24-Sep-2007 13:21 Email | Share | | Bookmark
HDR ke ni.???

 
Hari minggu dlm bolan posa ni aku tak kuar gi memana pon.. so dok rumahh.. baru ler berpeluang dok mentenett (berinternet).. so aku pun dengan rakusnye mengodek-godek ape yg ade dlm tenet nihh.. godek punye godekk.. (masa godek ni kat dlm flickr) terjumpa la satu pic yg depa panggil HDR @ High Dynamic Range.. dannnnn terus teruja utk menpraktikkannyee.. tapii.. mcm mane nak buat erk.?? so aku godek lagii.. dan aku tak pahamm.. wakakakkaka... pasal diorang dah start cerita pasal RAW file.. dan lelain lagi la mende yg aku susah nak paham.. sungguh beballl....

Tapi mengikut kefahaman.. HDR ni dia melalui proses pencantuman gambar berlainan explosure atau mengunakan file RAW.. disebabkan aku jarang guna RAW.. so aku try mengprektikkan pakai single JPG jer... try punye try punye godekkk.. jadi le mcm nii... entah jadi ke tak aku pun tataooo... aku stop buat pasal rasa mata ni dah naik lebamm... ahakss... so enjoy ngan pic ni

1st try



2nd try



Friday, 21-Sep-2007 00:44 Email | Share | | Bookmark
Malaysia International Fireworks Competition

 
Mungkin aku dah terlambat utk post pic² bunge api yg power mower ni.. mungkin korang semua pun dah bosan tengok bunge api ni semua.. yer la.. mereka yg lain dengan kelajuan angin barat daya mengupdate fotopages memasing dengan cepatnye.. aku jer yg lembapp lagi tidak bermaya.. yg baru nak update pic² ni... tapi aku tak peduli gakk.. aku nak post jugak pic nihh.. tak kiraaa.. dah basi pun basi laa.. janjii adooo... ko adoo..?? non-adooo.... lallalalalla

so mari kita mulakan dariii Team....
Australia


Japun


Final


ni jer la yg aku rasa ok.. kalo korang rasa tak ok.. lantak korang laa... muahahhahaah


Friday, 14-Sep-2007 00:16 Email | Share | | Bookmark
Tertiba nak Update lagii..

Tertiba pagi ni aku teringat kat fotopages ni... dah tertiba terasa cam nak update plak..
Aku dah agak dah.. lelama mesti aku rindu balik nak update fotopages nih.. hehhehe..
so aku nak update satu mende... tapi menda dah lama dahh... pasal kawan baik aku kawin.. hehhehe.. so Ayu.. aku sumbat pic wedding ko dlm entry ni erkk...







p/s - ni bukan la pic prabayarr... cuma pic sronok² jerr...


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net